10 de febr. 2016

RESPONENT A LA PARADOXA DE FERMI

Avui no pretenc escriure cap reflexió o mini-assaig, realment no tenia pensat publicar cap entrada, però m'he topat amb una interessant entrada en un blog que segueixo, http://www.cosmonoticias.org/ , que tracta, ni més ni menys, de la Paradoxa de Fermi.

La Paradoxa de Fermi, resumida al màxim, es pregunta: On estan les civilitzacions extraterrestres? Perquè no em obtingut senyals de la seva existència? (Com a resposta a l'aparició de nombroses teories que asseguraven la presència de la vida en la major part dels racons de l'univers).

Pioneer10
Inscripció duta pel Pioneer 10 en cas de ser interceptat per una civilització extraterrestre
Durant dècades, s'ha intentat donar diverses respostes a la Paradoxa de Fermi, algunes de les quals son realment inversemblants (fregant o fins i tot sobrepassant a la ufologia, una pseudociència que ha perjudicat a l'astrobiologia des del principi).

L'article en qüestió que us vull mostrar (el link el teniu a sota), tracta sobre una possible resposta a la Paradoxa de Fermi. Resumint-lo, podríem dir que argumenta el següent: No ens hem topat amb altres races extraterrestres perquè la vida rarament esdevé intel·ligent (dit d'una altra manera, la vida mai sobrepassa el coll d'ampolla inicial).

Article

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ANDRÒMEDA

A la llunyania, marxava Andròmeda. I a la llunyania, reia Andròmeda. Tenyia el cel d’or i plata incandescents, mes el seu fulgor era d’un ...